讲座报告

[讲座报告]理学院学术报告

时间:2012-04-27 16:43:20   作者:不详  来源:网络  查看:

报告题目:Spatial Autoregressive Error Components Panel Data Partially Linear Models with Fixed Effects and Unspecified Intertemporal Correlation

报 告 人:尤进红 博士 上海财经大学统计与管理学院副院长

报告时间:2012429日晚上19:30

报告地点:理学院大会议室(学14514

报告主要内容:

(1)Considering the estimating problem of a panel data partially linear model with spatial autoregressive errors and fixed effects, In addition, the idiosyncratic errors are intertemporally correlated.

(2)Combining the polynomial spline series approximation, semiparametric least squares method and difference based technique, a new generalized moment estimator for the autoregressive parameter in the spatial model is constructed. And establishing its consistency and asymptotic normality.

(3)Constructing a weighted difference based semiparametric least squares estimator and a weighted difference based polynomial spline series estimator for the parametric and nonparametric components of the mean model. And developing an asymptotic theory for these two estimators.

(4)Simulation studies and the analysis of a real data.

报告人简介:尤进红博士为上海财经大学统计与管理学院副院长,博士生导师,分别取得华东师范大学数理统计博士学位和加拿大里贾纳(Regina)大学统计学博士学位。长期从事数理统计,生物统计和计量经济学的科学研究工作。在半参数、非参数、归建模估计、检验及其应用他们到生物医学和经济学方面开展了许多有价值的研究工作,在国际和国内著名的统计和经济学杂志上发表学识论文60余篇,其中SCI索引论文40余篇。参加和支持了包括气候变化预测,流行病预防和预测,物流管理,新药开发在内的十个国际性项目。

2012427

上一条:[讲座报告]三农问题与大学生使命——中央一号文件解读报告会